top of page

Over Leonie

De inspiratie voor mijn beelden en kunstwerken komt uit allerlei bronnen: reizen naar landen als China of Marokko, het Kubisme met zijn intrigerende vormen, of de elegante lijnen van de Art Deco.

 

Maar ook de fantastische Egyptische kunst, bijna modern te noemen in de strakke uitvoering en de Indiaanse kunst met de bedrieglijk eenvoudig en zeer kleurrijke figuren, vormen een een inspiratiebron voor mijn beeldende kunsten. Beroemde kunstenaars als Jean duBuffet, Gaudi, Alexander Calder en ook zeker Nikki de saint Phalle vormen voor mij een vrolijke springplank voor nieuwe ideeën.

 

Mijn onderwerpen voor mijn beelden zijn vaak mensen. Vooral vrouwen, soms rond, soms kubistisch. Al sinds mijn eerste beeld uit 2007 vind ik de tegenstelling tussen rond en kubistisch heel fascinerend. In een stuk steen een mensfiguur in blokvorm hakken, is echt een avontuur, een spannende zoektocht naar rond en vierkant in de juiste verhouding.

 

In mijn sprookjesfiguren van een vogel, octupus, draak of een totempaal komt vaak vanzelf een menselijk element naar boven. Ik kan mij helemaal uitleven in kleur en uiterlijk en kan al mijn fantasie hierin kwijt. Vaak worden het kunstwerken met een lach of een knipoog. 

 

Heel veel flarden van nieuwe ideeën en creaties heb ik verzameld in mijn inspiratieboek: kleurrijke knipsels, folders van tentoonstellingen, foto’s uit kranten, schetsen van beelden, beschrijvingen van kleuren en technieken. Met dit boekje vol creatieve plannen kan ik nog jaren voort!

bottom of page